perjantai 27. marraskuuta 2020

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii uusia ratkaisuja – kerro ehdotuksesi

Ilmakuva Helsingistä

Tänään 27.11. on Euroopan parlamentin julistaman ilmastohätätilan vuosipäivä.

Mikäli ilmastomme lämpenee vielä lisää, voivat myös boreaaliset metsät - joihin Suomenkin metsät kuuluvat - kadota. Ilmaston lämpenemistä seuraa yhä useammin metsäpaloja, eikä massasukupuuttoa voi enää pysäyttää. 

Euroopan parlamentti on säätänyt ilmastolain, jolla tavoitellaan ilmastoneutraaliutta vuodeksi 2050. Suomi ja Helsinki on asettanut hiilineutraaliustavoitteen jo vuodeksi 2035.

Stara toimii Helsingin tukena useissa koko kaupunkia ja kaikkia kaupunkilaisia koskevissa asioissa ja myös kehittää uusien tarpeiden mukaisia palveluja. Koko ihmiskuntaa koskeva, aiemmin kokematon uusien ja ilmaston kannalta hyödyllisten palveluiden tarve kasvaa jatkuvasti.

Mitä palveluja me voisimme Staran osaamisella tarjota tähän yhä kasvavaan tarpeeseen sinun mielestäsi?

  

Tero Koppinen

Kuvassa Tero Koppinen.

Kirjoittaja toimii Staran kaupunkitekniikan
ylläpidon tuotantopäällikkönä.
Hän haluaa pysäyttää planeettamme ilmaston 
lämpenemisen juuri sinun kanssasi.




#starahelsinki #luottokumppani #helsinki #ilmastonmuutos #ilmasto #ratkaisuja

Kuva: Helsingin kaupungin kuvapankki / Paul Williams

3 kommenttia:

  1. Mitä palveluja Stara ylipäänsä voi tarjota kaupunkilaisille suoraan?
    Tulee mieleen, että paras palvelu olisi, jos kaikesta Staran toiminnasta tulisi päästötöntä. Tulee myös mieleen, että kaupungin viheralueet voisivat olla metsitetympiä ja keskittyä myös luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen. Tähän tarvittaisiin toki asiantuntijatietoa aiheesta. Terveestä luonnosta tulee myös hyvä mieli, ja puiden ja vihreyden paljous asfaltin ja betonin sijaan lisää viihtyvyyttä. En tiedä, onko Staralla mitään valtuuksia vaikuttaa näihin asioihin, mutta jos on, pyytäisin Staraa pitämään kaupungin mahdollisimman vihreänä ja luonnon mahdollisimman hyvinvoivana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä kysymyksiä ja pohdintaa.

      Starahan tarjoaa tälläkin hetkellä monipuolisia palveluja, jotka näkyvät suoraan kaupunkilaisille lähinnä toimivina, turvallisina ja siiteinä yleisessä kaytössä olevina rakennuksina ja alueina. Toimimme siis meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään vaikuttavien asioiden parissa.

      Talvella, pääsemme kulkemaan kaupungin kaduilla ja käytävillä Staran talvihoitopalvelujen ansiosta. Kesällä ja talvella rakkaille ajanviettopaikkojen alueille jälkeemme jättämät roskat kulkeutuvat jälleenkäsittelyyn Staran toimesta. Upeat kaupungin tilat, joissa mm. opiskelemme, hoidamme terveyttämme ja lapsemme ovat päivisin, pysyvät käytettävissämme Staran palvelujen avulla. Rakennukset, kadut, käytävät ja alueet joita käytämme ja joita Staran palveluilla pidämme käytettävissämme, myös rakennetaan ja/tai peruskorjataan tai parannetaan usein Staran toimesta. Terveydenhuoltomme tarvikkeet ovat myös osin Staran toimittamia. Kaupungin kaikessa arvokkaassa työssä, jota kaupunkilaisille tarjotaan tarvitaan myös tarvikkeita ja välineitä, kalustoa, ne ovat pääosin Staran hankkimia ja toimittamia.

      Tähän kaikkeen tarvitaan paljon osaajia, paljon osaamista. Tämä kaikki on toimitettu olemassa olevaan tarpeeseen ja kaikki se tarve on ennallaan, kuitenkin maailman muutosten tuomat uudet tarpeet eivät vielä näy palveluissa, koska sille ei ole luotu kysyntää. Kysyntä luo tarjontaa.

      Stara kykenee siis tarjoamaan suoraan kaupunkilaisten elämään vaikuttavia palveluja, ne ovat tähän asti tilattu kaupunkilaisten edustajien toimesta, Kaupungin valtuuston valtuuttaman tilaajaorganisaation toimesta, nimiltänsä Keskushallinto, Kaupunkiympäristön toimiala, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja Sosiaali- ja terveystoimiala.

      Vastasinko kysymyksiisi odotuksiesi mukaisesti?

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista